Kampioenschappen 2017

Kampioenschappen 3 banden BKRB 2017

In de perfecte accommodatie de Eikenburg te Eersel werd op 9 mei de kampioenswedstrijd B.V de Hoek uit Hooge Mierden tegen B.C Vessem gespeeld.
Jos Stokkermans tegen Jan v Aaken werd gewonnen door Jos. 32 car tegen 18 voor Jan.
Op de andere tafel speelde Jan Tielemans tegen Franz Kreuz. Jan won de wedstrijd met 23 tegen 17 caramboles. Franz pakte nog wel een bonuspoint. De stand was nu 6 -1 in voordeel van de B.V De Hoek.
Hans Verhorenvoort moest het onderspit delven tegen Jan van Hout 22 tegen 16 caramboles.
Ad Lepelaars speelde een goede wedstrijd tegen Franz Kreuz (de man in vorm). Het werd 29 tegen 23. De wedstrijd Jan Tielemans tegen Jan v Hout werd gewonnen door Jan v Hout die allebei de wedstrijden had gewonnen. De laatste wedstijd tussen Jan v Aaken en Jos Stokkermans moet de beslissing brengen. Jan speelde deze wedstrijd weer met veel pech het kloste of hij speelde ze achterom. Jos begon goed met in de eerste 10 beurten 9 car en met een serie van 5 begon het weer te draaien. Jan begon beter te spelen maar het mocht hen niet meer baten. Jos won de wedstrijd in 28 tegen 18.
B.C Vessem had een percentage van 104.30 % en B.V de Hoek een percentage van 92.14 %. Maar door 12 punten te vergaren werd B.V. Den Hoek kampioen. B.C Vessem had 9 punten.
B.V d Hoek neemt de wisselbokaal mee naar huis. Nadat de voorzitter de bloemen had uitgereikt en B.C. Eersel bedankte voor het helpen van schrijven en arbitreren ging iedereen tevreden naar huis.

Onderstaande foto’s geven een sfeer indruk van dit kampioenschap:

Verslag van de Libre Kampioenschappen BKRB 2017

Op 11 mei zijn de kampioenschappen Libre gespeeld bij de Achterum in Reusel.
In de A klasse waren het BC Eersel, BC Vessem en Tamarinde die moesten aantreden.
In de B klasse waren dit O.B.K. Hooge Mierden, De Leenhoef 2 en De Leenhoef 3.
Het werd een mooie dag, mede door de goede verzorging van de mensen van de Achterum en de vrijwilligers die voor ons telden en schreven, hartelijk dank hiervoor.
De ambiance was vanaf het begin al meteen goed en het werd ook een spannende dag.
Winnaar in de A klasse werd uiteindelijk Tamarinde met 17 punten, gevolgd door B.C.Eersel met 15 punten en derde werd B.C. Vessem met 14 punten. Een spannende driekamp met een winnaar die beslist werd in de laatste partijen.
Winnaar in de B klasse werd met (1 punt verschil op de nummer 2), De Leenhoef 3 met 18 punten gevolgd door O.B.K.Hooge Mierden met 17 punten en derde werd De Leenhoef 2 met 8 punten.
De Leenhoef was hier goed vertegenwoordigd in dit kampioenschap.
Allemaal bedankt voor deze leuke dag en wellicht tot volgend jaar.
De Winnaars van het Libre Kampioenschap BKRB 2017 in de A klasse: Tamarinde
De Winnaars van het Libre Kampioenschap BKRB 2017 in de B klasse: De Leenhoef 3

Onderstaande foto’s geven een sfeer impressie van dit kampioenschap: